Zalmforel met tomaten-dille-salade en aardappels uit de oven
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) Zalmforel
- 600 g Agria aardappelen
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 2 el Verse dille
In Huis
- 6 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Rode wijnazijn
- 1 tl Suiker
- teen Knoflook
- 1 stuk(s) Citroen
- 25 g Boter
- 2 el Bloem
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200° C.
- Schil de aardappelen en snij in stukken. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak gaar en goudbruin in ca. 50 minuten.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Meng 4 eetlepels olijfolie met de rode wijnazijn en suiker. Pers er de knoflook boven uit. Meng tot een dressing en schep samen met de dille door de tomaatjes.
- Wrijf de visfilets in met een beetje citroensap en bestrooi met wat peper en zout. Bestrooi de velkant met een beetje bloem m.b.v. een zeefje.
- Verhit de roomboter in een grote koekenpan. Bak de vis met de velkant naar beneden totdat het vel knapperig en bijna gaar is. Draai voorzichtig om en bak nog 1 minuutje.
- Serveer met de aardappeltjes en de salade.