Zalmfilet met gebakken aardappels, peen, spruitjes en citroen-peterselie vinaigrette
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 400 gram peen
- 500 gram spruiten
- 15 gram peterselie
- 2 el citroen
- 4 filet zalm op de huid
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 teen(tje) knoflook
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Haal de vis vast uit de koeling.
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schil en snij de peen in blokjes of staafjes van frietformaat. Bak samen een minuutje aan in een grote afdekbare wok of koekenpan in wat olie met boter. Dek af en laat ca. 10 minuten garen. Schud af en toe om. Haal de deksel van de pan en bak op hoog vuur nog ca. 10 minuten tot ze bruin zijn. Schud regelmatig om.
- Breng een pannetje met een laagje gezouten water aan de kook. Schoon de spruiten en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Spoel koud af, dan blijven ze mooi fris en groen.
- Maak intussen de dressing. Hak de peterselie fijn. (Optioneel rasp de schil) en pers de citroen (ca. 2 el bij 4p). Meng (citroenrasp), citroensap, olijfolie extra vierge en peterselie. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm boter en olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog en bestrooi met peper en zout. Bak 4 minuten op de huid en draai nog 1 minuutje om. Serveer met de groenten en zalm met de vinaigrette en de aardappels met een beetje mayo.