Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zalmfilet met gebakken aardappelen, aangemaakte broccoli en bieslookolie

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Zalmfilet met gebakken aardappelen aangemaakte broccoli en bieslookolie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Nicola aardappels
  • 15 gram bieslook
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks citroen
  • 2 stronken broccoli
  • 4 stuks zalmfilet op de huid

In Huis

  • olie om te bakken
  • 100 ml (milde) olijfolie (zie tip)
  • 1 teen(tje) knoflook
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Maak de bieslookolie. Hak de bieslook grof. Doe met de (milde) olijfolie (zie tip) in het bakje van de staafmixer en mix tot er een gladde en groene substantie ontstaat. Breng op smaak met zout.
  4. Zet een pannetje water met zout op voor de broccoli.
  5. Snij de rode peper in ringetjes, rasp de citroen en pers wat sap (ca. 1 el bij 4p). Snij de knoflook in dunne plakjes.
  6. Snij de steel van de broccoli in blokjes en maak kleine roosjes. Kook 2-3 minuten vanaf dat het water kookt nét beetgaar – blijf erbij, je wil de roosjes mooi intact houden. Giet af, doe terug in de pan en hussel de knoflookplakjes, rode peper en een klont boter als het nog goed heet is. Voeg als laatste de citroenrasp en 1 el sap (bij 4p) toe en breng goed op smaak met peper en zout. Dek af.
  7. Dep de zalm droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verwarm olie in een koekenpan. Bak ca. 4 minuten op de huid en dan nog 1 minuutje op de filetkant.
  8. Besprenkel de aardappelen en zalm met de bieslookolie en serveer met de broccoli.
  9. Gebruik voor een nog beter resultaat half milde olie en half extra vierge.