Zalmburger met gebakken aardappels en een salade van tuinbonen, venkel, tomaat en koriander
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Frieslander aardappelen
- 800 g Tuinbonen
- 1 stuk(s) Rode ui
- 10 g Dille
- 10 g Bieslook
- 400 g Zalm
- 6 stuk(s) Tomaten
- 2 stuk(s) Venkel
- 10 g Koriander
In Huis
- 1 tl Honing
- 3 tl Dijonmosterd
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 el Rode wijnazijn
- 6 el Olijfolie extra vierge voor dressing
- scheutje(s) Olie om te bakken
- optioneel Mayonaise
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet twee pannen water op voor de aardappels en de tuinbonen.
- 2. Schrob de aardappels schoon en snij in gelijke stukken van ca. 3 cm. Kook in ca 10 min beetgaar.
- 3. Dop intussen de tuinbonen en kook in 6-8 min gaar. Giet af en doe in een schaal.
- 4. Snipper de rode ui heel fijn en snij de dille en bieslook fijn. Doe de zalm in de keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) en hak even grof. Doe in een mengkom en roer de helft van de rode ui, de dille, de bieslook, de honing, 1/3 van de mosterd, het zout (1/2 tl met 4p) en peper naar smaak erdoor. Maak 1 burger per persoon en laat ca. 5 min opstijven in de koelkast.
- 5. Snij de koriander fijn. Rasp of pers de knoflook. Meng knoflook, snufje zout, koriander, de rode wijnazijn, mosterd en olijfolie. Proef of het zuur en zout genoeg is en voeg eventueel wat peper toe.
- 6. Snij de tomaten in vieren (als ze aan de grote kant zijn in zessen) en snij de venkel in grove stukken. Doe de tomaat, venkel en andere helft van de rode ui in de schaal bij de tuinbonen. Giet de dressing over de salade, meng goed.
- 7. Bak de aardappeltjes al omscheppende in een koekenpan met wat olie lekker bruin. Bak ook de zalmburgers om en om in wat olie in 3-4 minuten per kant.
- 8. Serveer de zalmburger met de gebakken aardappeltjes (met een beetje mayonaise voor de liefhebber) en de salade.
- <br>Let op: je hebt vaker rode ui en tomaten nodig deze week.