Zalmburger met dille en bieslook
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 filets zalmstukjes
- 3 el dille
- 4 el bieslook
- 2 el(!) sjalot
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl honing
- 2 tl mosterd
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Dep de zalm droog met keukenpapier. Doe de stukken in de keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) en mix kort. Doe in een mengkom. Hak de dille en bieslook fijn. Snipper de sjalot. Voeg de dille, de bieslook en sjalot bij de zalm, samen met de honing, mosterd, zout (0.5 tl bij 4p), en peper naar smaak. Meng goed en maak 1 burger pp. Laat even opstijven in de koelkast.
- Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 3-4 min per kant.
- Serveer de zalmburger met wat mayonaise.