Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Zalm in yoghurtsaus met ovengroenten en pain gris

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Appel met appelchips en ijs | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks ui
  • 500 ml yoghurt
  • 1 stuks pain gris
  • 400 gram zalmstukjes

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 el bloem
  • naar smaak komijn, gemalen
  • 3 el koriander, gehakt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergine in de lengte in vieren en dan in plakjes van ca. 2 cm. Doe hetzelfde met de courgette. Snij de ui in 8 stukken en haal de plakjes uit elkaar. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel rijkelijk met olie, zout en peper. Bak in 25-30 min gaar en schep tussentijds om.
  3. Haal de groenten uit de oven en draai naar de grillstand. Snij het brood open en besprenkel de helften met wat olie. Leg kort onder de grill.
  4. Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Dep de zalmstukjes droog en bak op hoog vuur net gaar. Bestrooi met zout en peper. Haal de zalmstukjes uit de pan. Doe de yoghurt in de pan, roer de bloem erdoor en laat ca. 5 min zachtjes sudderen. Roer af en toe door. Doe de zalmstukjes weer in de pan en laat 5 min afgedekt sudderen.
  5. Hak de koriander. Check de yoghurtsaus op peper en zout. Garneer met gemalen komijn en gehakte koriander.
  6. Serveer de zalm in yoghurtsaus met ovengroenten en het brood om te dippen.