Zalm en croute met courgette-rucola salade en romige mosterddressing
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 el dille, gehakt
- 2 el bieslook, gehakt
- 250 gram verse ricotta
- 400 gram zalmstukjes
- 1 stuks ei
- 400 gram krieltjes
- 2 stuks courgette
- 1 stuks komkommer
- 200 ml Griekse yoghurt
- 50 gram rucola
In Huis
- 1 el citroensap
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 tl nigellazaad (optioneel)
- naar smaak zeezout, gemalen
- om te bakken olijfolie
- 0.5 el mosterdzaad
- 1 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de dille en bieslook. Pers het citroensap. Meng de dille, de helft (!) van de bieslook en citroensap door de ricotta. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de plakjes bladerdeeg op je werkbank. Smeer in het midden een schepje kruidenricotta en verdeel de zalmstukjes erover. Vouw ze dicht en knijp de zijkanten naar binnen.
- Kluts het ei en bestrijk er de pakketjes mee (met behulp van een kwastje). Bestrooi eventueel met nigellazaad en een beetje zeezout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat de pakketjes goudbruin zijn.
- Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook. Was de krieltjes en halveer evt. grote exemplaren. Kook deze 10-12 minuten totdat ze gaar zijn. Giet af.
- Maak slierten van de courgette met een spirelli. Heb je die niet? Snij de courgette en dan eerst in dunne plakken met een dunschiller en vervolgens in reepjes. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten, snij in dunne plakjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette 1-2 minuten op hoog vuur. Laat wat afkoelen.
- Rooster de mosterdzaadjes kort in een droge koekenpan. Kneus ze met een vijzel. Meng met de yoghurt, overgebleven bieslook en suiker. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de krieltjes met de komkommer, courgette en rucola. Roer de dressing erdoorheen.
- Serveer de zalmpakketjes met de salade.