Zalm-dilleburger met geroosterde bloemkool en Beemster Valery aardappeltjes en chimichurri
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Beemster Valery aardappels
- 1 stuks bloemkool
- 2 stuks meiraap
- 4 stuks Zalm-dilleburger (gegaard)
- 175 gram chimichurri Crisp Versbereid
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels en snij in stukken van ca. 2 cm. Verwarm olie in grote afdekbare wok of hapjespan. Bak de aardappels een paar minuten aan, schep regelmatig om. Dek goed af, zet het vuur laag en laat in ca. 10 minuten beetgaar stomen. Hussel tussentijds.
- Verwijder het blad van de bloemkool en snij in plakken van ca. 1,5 cm – het maakt niet uit als er roosjes afvallen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het kontje van de meiraap en snij in partjes van ca. 2 cm. Leg tussen de bloemkool. Besprenkel met olie en bestrooi met paprikapoeder, peper, en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Haal de deksel van de aardappels en bak op hoog vuur verder tot ze bruinen. Schud af en toe om.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers (deze zijn al gaar) om en om warm en een beetje bruin.
- Serveer de chimichurri bij de burgers, bloemkool en aardappels. Eventueel met wat mayonaise, ook lekker.