Yoghurt-tahinsaus
Vegetarisch, Snel klaar, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 ml Griekse yoghurt
- 4 el tahin
In Huis
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl komijnpoeder
- snufje chilipoeder
- 1 teen knoflook
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Meng de yoghurt met de tahin en olijfolie extra vierge tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
- Voeg het komijn- en chilipoeder toe. Knijp de knoflook er bovenuit en breng op smaak met citroensap en eventueel wat zout.
- Serveer de saus over je bataat, aubergine of bij de falafel. Of verwarm wat tomaatjes in de oven en serveer die erbij à la Ottolenghi. Je kunt er ook een dressing van maken door iets meer water toe te voegen voor bij een groene bonen salade of geroosterde bloemkool bijvoorbeeld.