Wraps met kippendijenvlees, spinazie en cherrytomaatjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendijenvlees
- 400 gram spinazie
- 2 bakjes cherrytomaatjes
- 1 stuks ui
- 200 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 8 stuks wraps
- 4 stuks maiskolven
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- om te bakken olijfolie
Recept stappen
- Zet de oven aan op 180 graden voor de wraps.
- Maak de maiskolven schoon door de schil en draden eraf te trekken. Snij het kontje eraf en zet ze op in een pan koud water. Breng aan de kook en kook in ca. 10 minuten beetgaar.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken. Halveer de cherrytomaatjes.
- Pel de ui, halveer en snij in halve dunne ringen. Leg deze even in een kommetje met wat azijn zodat de scherpte er af gaat.
- Pel de knoflook en hak fijn. Meng de helft van de knoflook door de yoghurt en doe er 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder en ½ tl chilipoeder doorheen (voor de kleintjes kan je de chilipoeder beter weglaten)
- Bestrooi de kippendijenvlees met 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
- Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook hierin even 30 sec aan. Doe dan de kip erbij en bak ca. 7 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Houd warm.
- Leg terwijl de kip bakt de wraps gedurende 5 minuten in de oven om op te warmen. (Of 10 seconden in de magnetron).
- Haal de mais uit het water en laat iets afkoelen. Snij de maiskorrels met een scherp mes van 2 van kolven. Snij de andere kolven doormidden.
- Ga dan de wraps maken. Bestrijk een wrap met wat yoghurt, beleg met flink spinazie (deze slinkt nog iets door de warme kip), tomaatjes en mais en leg er dan 1/8e van de kip op. Let op dat je ¼ van de bovenkant vrij laat, en begin met rollen aan de volle onderkant. Rol strak op. Doe dit met alle 8 de wraps. Snij de wraps schuin doormidden en dien op met een stukje mais ernaast.
- Je kan nog een beetje citroensap door de yoghurt doen als je van lekker fris houdt.