Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Wraps met geroosterde regenboogwortel, lupine bonen, kervel en salsa macha met pinda

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 15 IEDEREEN wraps lupine regenboog peen salsa macha pinda kervel 19559

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram regenboogwortel
  • 2 stuks rode ui
  • 2 pakjes lupinebonen
  • 80 gram pinda's versgebrand zonder zout
  • 1 bakje sesamzaad en chilivlokjes
  • 2 stuks roodlof
  • 20 gram kervel
  • 8 stuks wraps volkoren
  • 1.5 bakje zure room

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 6 el milde olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl suiker
  • mespuntje zout
  • 1 tl balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de regenboogwortel en snij schuin in plakjes van max(!) 0,5 cm dik. Snij de rode ui in dunne partjes. Doe samen in een ovenschaal. Giet de lupine bonen af en voeg toe. Bestrooi het geheel met het paprikapoeder, zout en peper. Besprenkel met de olie en hussel goed. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
  3. Rooster de helft(!) van de pinda’s ca. 2 minuten in een droog koekenpannetje. Doe de olie voor de salsa macha bij de pinda’s en verhit goed. Snij intussen de knoflook in dunne plakjes. Bak in de hete olie goudbruin (niet laten verbranden dus blijf erbij!).
  4. Draai het vuur uit en voeg de sesamzaadjes en chilivlokjes toe. Schep een paar keer om. Giet het mengsel in het bakje van de staafmixer. Voeg de suiker, het zout en de azijn toe. Pureer tot een gladde massa in het bakje van de staafmixer (of voor 3p/4p eventueel in een maatbeker met de staafmixer). Voeg zo nodig nog wat olie toe. Doe in een schaaltje en zet op tafel. Zie tip!
  5. Snij de roodlof in ringen. Hak de kervel grof.
  6. Haal de groenten uit de oven. Bak de wraps op een rooster in ca. 5 minuten knapperig in de oven.
  7. Laat ieder twee (of meer) wraps besmeren met zure room / vegan feta crème. Schep de ui, wortel, bonen en roodlof erop en maak af met de kervel, losse pinda’s en salsa macha.
  8. Goed om te weten: In het bakje voor de salsa macha zit 5 gram sesamzaad (0,5el) en 4 gram chilivlokjes (1tl). In het bakje voor 3p en 4p zit het dubbele.
  9. Culi-tip: overgebleven salsa macha is erg lekker op een broodje <kaas of> humus!