Wrap met sesamzalm, ingelegde kool, peen, Aziatisch geglazuurde bataatblokjes en lente-ui
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram witte kool
- 150 gram peen
- 20 gram koriander
- 400 gram bataat
- 2 strengels lente-ui
- 400 gram zalmstukjes
In Huis
- 300 ml water
- 20 gram gember
- 100 gram suiker
- 200 ml (natuur)azijn
- om te bakken olijfolie
- 1.5 el honing
- 1 el sojasaus
- 2 el sesamzaadjes
- 4 stuks (seaweed) wraps
Recept stappen
- Zet een pan met de aangegeven hoeveelheid water op met wat peper en de suiker. Schil en rasp 2 tl gember (bij 4p) en hou apart voor de Aziatische glazuur. Snij de rest (mag met schil) in plakjes en doe bij het suikerwater. Voeg als de suiker is opgelost, de azijn toe en draai het vuur uit.
- Snij de witte kool in hele dunne reepjes (met behulp van een mandoline als je die hebt) en voeg toe aan het water-azijn mengsel. Laat marineren tot de rest klaar is.
- Schil en rasp de peen. Pluk de korianderblaadjes van de steel. Zet beide alvast in bakjes op tafel.
- Schil de bataat en snij in blokjes van 1 cm. Verwarm in olie een grote afsluitbare koekenpan en bak de blokjes kort aan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 50 ml water (bij 4p) toe en laat in ca. 6 min afgedekt gaar smoren op laag vuur.
- Snij de lente-ui in dunne ringetjes en zet ook alvast op tafel.
- Haal de deksel van de pan als de bataat gaar is en draai het vuur wat hoger. Bak de blokjes al omscheppend een beetje krokant. Meng de honing, geraspte gember en sojasaus in een kommetje en schenk over de bataat. Bak nog 2 min mee. Blijf erbij, het verbrandt snel!
- Dep de zalmstukjes droog met keukenpapier. Verspreid de sesamzaadjes over een bordje en haal de zalmstukjes erdoorheen.
- Giet de kool af en laat even uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en doe in een bakje.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de sesam-zalmstukjes in 3-4 minuten rondom aan.
- Verwarm de wraps in 20 seconden op 800 watt in de magnetron.
- Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen wrap vullen en oprollen.