Wortelsoep van oerpeen met chili-olie en koriander-pecanpesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Oerpeen
- 1 stuk(s) Rogge desembol
In Huis
- 1 stuk(s) Uien
- 2 teentje(s) Knoflook
- 50 g Feta
- 250 ml Olijfolie
- 2 el Korianderzaad
- 5 cm Gemberwortel
- 1 stuk(s) Citroen
- 1000 ml Groentebouillon
- 250 g Kikkererwten
- 1 bos(sen) Koriander
- 1 bos(sen) Peterselie
- 100 g Pecannoten, geroosterd
- naar smaak Zout
- naar smaak Peper
Recept stappen
- Snijd de wortels in stukken. Snipper de ui. Pers de knoflook. Haal de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes. Schil de gember en rasp fijn. Rasp de schil van de citroen en meng met het sap van de citroen. Laat de kikkererwten uitlekken.
- Verwarm in een ruime pan op middelhoog vuur de korianderzaadjes totdat ze geur afgeven. Doe ze in een vijzel en stamp ze fijn.
- Voeg 4 el olijfolie aan de pan toe en bak hierin de ui in ca.5 minuten zacht en glazig op laag vuur. Voeg de wortel, het korianderpoeder, korianderstelen, knoflook, gember en citroenrasp toe en bak 5 min. zachtjes mee. Roer af en toe om.
- Schenk de bouillon er bij en breng aan de kook. Kook de wortels in 20 min. gaar op laag vuur.
- Maak in de tussentijd de pesto. Hak de knoflook, peterselie en koriander grof. Doe de koriander, peterselie, knoflook en pecannoten in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien en giet de 200 ml olie er langzaam bij. Draai tot een homogeen maar niet te fijn mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kikkererwten toe en warm ze zachtjes mee in de soep. Breng de soep op smaak met wat citroensap.
- Schep de soep in kommen, bestrooi met wat korianderblad, druppel er wat olijfolie in en brokkel er de feta over. Serveer met wat brood om te deppen.
- Voor de koriander pesto: 1 bos koriander, ½ bos peterselie, 100g geroosterde pecannoten, 200ml lichte olijfolie, 1 teentje knoflook, zout, peper