Wortelsoep met gember en koriander en een salade van Chinese kool en radijs
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram winterpeen
- 1 ui
- 20 gram koriander
- 6 cm gember
- 400 gram spitskool
- 1 bosje lente-ui
- 1 bosje radijsjes
- 50 gram geitenkaas
In Huis
- 2 el korianderzaad
- 6 cm rode peper
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 el citroenrasp
- 1000 ml groentebouillon
- 100 g noedels
- 6 el olie
- 1 el suiker
- 2 el azijn
- 1 tl sesamolie
- 2 el sojasaus
- 4 el citroensap
Recept stappen
- Schil de winterpeen en snij in stukken. Snipper de ui. Rits de blaadjes van de koriander en bewaar de stelen. Schil de gemberwortel en snij in dunne plakjes.
- Doe de korianderzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn.
- Verwarm een ruime pan op middelhoog vuur en voeg de korianderzaadjes toe. Zodra ze een geur afgeven voeg je de olijfolie toe en bak je hierin de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig op laag vuur.
- Voeg de wortelstukken, de korianderstelen, knoflook, gember en citroenrasp toe en bak nog 5 min zachtjes mee. Roer af en toe om. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 20 min gaar op laag vuur.
- Maak in de tussentijd de salade. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
- Snij de Chinese kool zeer fijn, de lente-ui in ringetjes en de radijsjes in plakjes.
- Meng een dressing van de olie, suiker, azijn, sesamolie en sojasaus.
- Meng de Chinese kool met de lente-ui, radijs en sesamzaad. Schep samen met de dressing door de noedels.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Breng de soep op smaak met wat citroensap.
- Schep de soep in kommen, bestrooi met wat korianderblad, druppel er wat olijfolie in en brokkel er de geitenkaas over. Serveer met de salade.
- Lekker met een stukje stokbrood.