Wortelpeterseliepuree met gebakken geitenkaas, zonnebloempitten, kappertjesolie en lof
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Aardappelen Frieslander
- 400 gram wortelpeterselie
- 4 struikjes rood-en/ of witlof
- 0.5 bosje peterselie
- 60 gram zonnebloempitten
- 2 el kappertjes
- 360 gram geitenkaas
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 4 tl balsamicoazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el mosterd
- honing (optioneel)
Recept stappen
- Schil de aardappelen en de wortelpeterselie. Snij in gelijke, niet al te grote stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.
- Verwijder een klein stukje van de onderkant van de lof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont boter en scheutje olie in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg de balsamicoazijn toe, dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. De koekenpan gebruik je later nog voor de geitenkaas.
- Meng in een schaaltje de kappertjes met de olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Roer de peterselie erdoor.
- Snij van de geitenkaas 4 à 5 plakjes p.p. Verwarm olie in de koekenpan. Bak de geitenkaas aan beide zijden in bruin in ca. 3 minuten per kant.
- Serveer de gebakken geitenkaas (zie tip) met de peterselie-mosterdpuree, gekaramelliseerde lof, garneer met de zonnebloempitten en kappertjesolie.
- Tip: Doe eventueel een toefje honing op de geitenkaasjes voor een zoete touch