Wortelpeterseliemousseline met warme linzensalade, gebakken zalm en peterselie
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 4 stengels bleekselderij
- 200 gram peen
- 500 gram wortelpeterselie
- 1.5 blik dupuis linzen
- 4 stuks zalmmoot
- 20 gram peterselie
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 1 blaadje laurier
- 2 snufjes nootmuskaat
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl mosterd
- 1 tl balsamicoazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 klont boter
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afsluitbare (hapjes)pan en fruit de ui. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Schil de peen en snij blokjes van 1 cm. Voeg bij de ui en bak mee tot de ui glazig is. Voeg het laurierblad, wat zout en een snuf nootmuskaat toe, sluit af met een deksel en laat zachtjes gaar worden in ca. 10 min.
- Schil de wortelpeterselie en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje gezouten water en kook in ca. 15 min gaar.
- Maak de knoflookvinaigrette. Knijp de knoflook in kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) het zout goed doorheen (ja echt 1 tl bij 4p). Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop de mosterd erdoor en klop vervolgens de azijn en de olijfolie extra vierge erdoor. Zet even weg.
- Giet de wortelpeterselie af. Pureer tot een mousseline met de staafmixer. Breng op smaak met een klontje boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de zalm eerst 4 min op de huid en dan nog ca. 2 min op de andere kant.
- Spoel de linzen af, laat even uitlekken en voeg bij de ui en peen. Warm door en draai het vuur uit.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) grof en roer samen met de vinaigrette door de linzen.
- Serveer de wortelpeterseliemousseline met de warme linzensalade en de gebakken zalm.