Wortelpeterselie soepje met knoflook-peterseliebrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks Pain Gris brood
- 100 gram aardappelen Agria
- 500 gram wortelpeterselie
- 1 stuks gele ui
In Huis
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 1 bosje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- boter om te bakken
- 2 blokjes (á 500 ml) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de peterselie en knoflook fijn. Mix samen met de olijfolie extra vierge en wat zout.
- Snij het brood in sneetjes en besmeer met de peterselie knoflook olie, houd wat peterselieblaadjes achter. Bak voor 10 minuten als het brood nog niet afgebakken was en voor 5 minuten als het wel al afgebakken was.
- Schil de aardappelen en de wortelpeterselie en snijd ze in grove stukken.
- Verhit boter in een soeppan. Bak de ui glazig.
- Voeg de peterseliewortel, de bouillon en de aardappelen toe. Laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een mixer en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de achtergehouden blaadjes peterselie en het warme peterselie knoflook brood.