Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Wortelpeterselie soepje met knoflook-peterseliebrood

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks Pain Gris brood
  • 100 gram aardappelen Agria
  • 500 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks gele ui

In Huis

  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 1 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • boter om te bakken
  • 2 blokjes (á 500 ml) groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de peterselie en knoflook fijn. Mix samen met de olijfolie extra vierge en wat zout.
  3. Snij het brood in sneetjes en besmeer met de peterselie knoflook olie, houd wat peterselieblaadjes achter. Bak voor 10 minuten als het brood nog niet afgebakken was en voor 5 minuten als het wel al afgebakken was.
  4. Schil de aardappelen en de wortelpeterselie en snijd ze in grove stukken.
  5. Verhit boter in een soeppan. Bak de ui glazig.
  6. Voeg de peterseliewortel, de bouillon en de aardappelen toe. Laat 20 minuten sudderen.
  7. Pureer de soep met een mixer en breng op smaak met peper en zout.
  8. Garneer de soep met de achtergehouden blaadjes peterselie en het warme peterselie knoflook brood.