Woknoedels met veel groenten en sticky tempeh met Oma Dée kokossambal
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram tempeh
- 150 gram peen
- 2 el gember
- 160 gram woknoedels (zie tip)
- 500 gram witte kool
- 2 el sambal kokos van Oma Deé
- 1 stuks paksoi
- 2 stuks roodlof
- 2 stuks bosui
In Huis
- om in te bakken (zonnebloem)olie
- 3 tenen knoflook
- 4 el ketjap manis
- naar smaak sesamolie (optioneel)
- sojasaus (optineel)
Recept stappen
- Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels. Snij de tempeh in reepjes van 2 bij 1 cm.
- Verwarm een goede laag olie in een koekenpan en bak de tempeh (eventueel in meerdere porties) rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Schil de peen, halveer en snij in halve maantjes. Verwarm olie in een wok en bak zachtjes aan. Voeg flink zout en peper toe.
- Snij de witte kool in dunne reepjes. Voeg bij de peen en bak rustig verder.
- Kook de noedels in 10 minuten gaar (zie tip). Roer tussentijds om plakken te voorkomen. Giet en spoel goed af en met koud water.
- Giet de overtollige olie uit de tempehpan. Verwarm de Oma Dée sambal samen met de ketjap manis en 1 el water per persoon. Roer even door en doe de tempeh weer terug. Schep om en draai het vuur zacht.
- Spoel de paksoi af, snij het wit in stukjes van ca. 2 cm en het blad in reepjes. Voeg het wit van de paksoi bij de witte kool en bak verder (het blad komt later).
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in dunne reepjes. Voeg als laatste het paksoiblad en de roodlof toe. Bak kort (!) mee, tot net geslonken.
- Meng de noedels door de groenten. Breng indien gewenst op smaak met nog wat Oma Dée sambal, sojasaus, peper en sesamolie.
- Snij de bosui in ringetjes en garneer de noedelwok met de bosui.
- Serveer met de sticky tempeh.
- Wij deden 40 gram p.p. want we vinden het lekker om de nadruk op de groenten te leggen in dit noedelgerecht. Heb je grote eters, doe dan een half pakje voor 2p en een heel pakje voor 4p.