Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Woknoedels met Indonesische kip, laos, lente-ui en pinda’s | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram Indonesische kip
  • 0.5 stukje gember
  • 200 gram wortel
  • 300 gram woknoedels (zie tip)
  • 2 tl laos (gemalen)
  • 600 gram Chinese kool
  • 2 stuks lente-ui
  • 80 gram pinda

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op voor de noedels .
  2. Verwarm olie in een grote wok en bak de kip in wat olie bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  3. Schil en rasp de gember. Snij de wortel in halve maantjes van ca. 0,5 cm.
  4. Kook de noedels gaar in 8-10 minuten. Roer goed in het begin om plakken te voorkomen. Giet en spoel af met koud water.
  5. Haal de kip uit de pan als ze gaar is en hou warm. Doe wat nieuwe olie in de wok en bak de gember, peen en laos op middelhoog vuur.
  6. Snij de Chinese kool in dunne repen. Voeg na ca. 5 minuten bij de peen en pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper en voeg de sojasaus toe.
  7. Snij de lente-ui in ringetjes.
  8. Meng de kip en noedels (zie tip) door de groenten. Garneer met de pinda’s en lente-ui.
  9. Begin met minder noedels (ca. 50gr pp) en roer er meer doorheen als je met grotere eters bent.