WK Frisse bulgursalade met snijbonen, paprika, courgette, munt, crazy pea en koriander
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Bulgur
- 400 g Snijbonen
- 1 stuk(s) Courgette
- 2 stuk(s) Paprika
- 1 bakje(s) Crazy Pea
- 1 bosje(s) Munt
- 1 bosje(s) Koriander
- 1 stuk(s) Rode peper
- 1 stuk(s) Rode ui
In Huis
- 8 el Olijfolie
- 1 stuk(s) Citroenrasp
- 1 stuk(s) Sap van een citroen
- 2 teentje(s) Knoflook
Recept stappen
- Zet een pan op voor de bulgur en kook volgens gebruiksaanwijzing gaar. Zet apart.
- Zet water op voor de snijbonen, snij ze in stukjes van 1 centimeter en blancheer 2 minuten. Spoel af met koud water om de kleur te behouden.
- Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij in kleine stukjes. Als je van pittig houdt kan je de zaadjes gewoon laten zitten.
- Maak in een grote slakom de dressing van olijfolie, citroenrasp en -sap, rode peper, peper & zout, knoflook en rode ui.
- Snij nu de paprika en de courgette in kleine stukjes van een halve centimeter en doe deze vast bij de dressing. Laat eventjes staan.
- Haal ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snij in dunne reepjes.
- Haal van de koriander de dikke stelen af en snij de rest klein.
- Meng de bulgur met de groenten, de Crazy Pea en de kruiden. Check of het goed op smaak en smeuïg genoeg is, voeg anders nog wat zout en/of peper en/of citroen en/of olie toe. Garneer met nog wat Crazy Pea blaadjes naar smaak.
- <br>Snij de Crazy Pea af volgens de stippellijn op de verpakking