Witte asperges met Serrano ham, aardappelen en bieslookdressing
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram nieuwe aardappelen
- 1000 gram witte asperges
- 3 el bieslook
In Huis
- 1 el citroensap
- 2 el mosterd
- 1 tl honing
- 3 el walnoot olie
- 100 gram boter
- 8 plakjes Serrano ham
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Borstel de kleine nieuwe aardappelen schoon.
- Kook de aardappelen gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
- Schil de asperges met een eenvoudige dunschiller van boven naar beneden. Hou het kopje vast en schil ze zorgvuldig. Snij de onderkant van de stelen af, max 1,5 cm.
- Kook de asperges gaar in water met wat zout gaar in ca. 10 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges. Laat goed uitlekken.
- Snipper de bieslook.
- Meng een dressing van het citroensap, de mosterd, de honing en de walnootolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de bieslook door.
- Smelt de boter in een klein pannetje.
- Leg de asperges op vier borden. Drapeer er de ham over en besprenkel met de dressing. Serveer met de aardappeltjes en wat gesmolten boter.
- Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades.