Witte asperges met ei, aardappelen en bieslookdressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Nieuwe aardappelen
- 1500 g Witte asperges
- 3 el Bieslook
In Huis
- 8 stuk(s) Eieren
- 1 el Citroensap
- 2 el Mosterd
- 1 tl Honing
- 3 el Walnoot olie
- 100 g Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Borstel de kleine nieuwe aardappelen schoon.
- Kook de aardappelen gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
- Schil de asperges met een eenvoudige dunschiller van boven naar benenden. Hou het kopje vast en schil ze zorgvuldig. Snij de onderkant van de stelen af, max 1,5cm.
- Kook de eieren medium zodat het geel smeuïg is en het eiwit hard in ca. 7 minuten in kokend water. Laat schrikken, pel en snijd in stukken.
- Kook de asperges in water met wat zout gaar in ca. 10 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges. Laat goed uitlekken.
- Snipper de bieslook.
- Meng een dressing van het citroensap, de mosterd, de honing en de walnootolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de bieslook door.
- Smelt de boter in een klein pannetje.
- Leg de asperges op vier borden. Verdeel het ei over de asperges en besprenkel met de dressing. Serveer met de aardappeltjes en wat gesmolten boter.
- Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades.