Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Witte asperges met ei, aardappelen en bieslookdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g Nieuwe aardappelen
  • 1500 g Witte asperges
  • 3 el Bieslook

In Huis

  • 8 stuk(s) Eieren
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Mosterd
  • 1 tl Honing
  • 3 el Walnoot olie
  • 100 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Borstel de kleine nieuwe aardappelen schoon.
  2. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten.
  3. Schil de asperges met een eenvoudige dunschiller van boven naar benenden. Hou het kopje vast en schil ze zorgvuldig. Snij de onderkant van de stelen af, max 1,5cm.
  4. Kook de eieren medium zodat het geel smeuïg is en het eiwit hard in ca. 7 minuten in kokend water. Laat schrikken, pel en snijd in stukken.
  5. Kook de asperges in water met wat zout gaar in ca. 10 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges. Laat goed uitlekken.
  6. Snipper de bieslook.
  7. Meng een dressing van het citroensap, de mosterd, de honing en de walnootolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de bieslook door.
  8. Smelt de boter in een klein pannetje.
  9. Leg de asperges op vier borden. Verdeel het ei over de asperges en besprenkel met de dressing. Serveer met de aardappeltjes en wat gesmolten boter.
  10. Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades.