Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Witofschotel met Brabantse blauwschimmelkaas en bosui

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Witofschotel met Brabantse blauwschimmelkaas en bosui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram knolselderij
  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 1 stuks sjalot
  • 6 stuks witlof
  • 200 gram Brabantse blauwschimmelkaas
  • 2 stuks bosui
  • 1 bakje crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Breng een laagje gezouten water aan de kook. Schil de knolselderij en snij in stukjes van ca. 1 cm. Was aardappels en snij in stukjes van 1 cm. Kook in ca. 10 minuten gaar. Giet af.
  3. Verwarm olie in een wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes.
  4. Verwijder eventueel het hart van de witlof en snij in ringen. Bak mee met de sjalot. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 5 minuten zachtjes tot de witlof is geslonken.
  5. Snij de blauwe kaas in kleine blokjes. Snij de bosui in ringetjes.
  6. Roer de knolselderij, aardappels, crème fraîche, de helft (!) van de kaas en de helft (!) van de bosui door de witlof en breng op smaak met citroensap, peper en een beetje zout.
  7. Doe het geheel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de blauwe kaas erover en zet ca. 10 minuten in de oven. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
  8. Garneer de witlofschotel met de rest van de bosui.