Witlofstamppot met paprika en kalfsworst
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) kalfsworst
- 4 stronk(en) witlof
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 1000 g aardappelen kruimig
- 1 scheutje(s) room
- 2 el peterselie
In Huis
- 1 klontje(s) boter
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- NB. Je hebt elders deze week ook room en peterselie nodig.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Zet een pan op met water en wat zout voor de aardappels.
- Leg de paprika's in een ovenschaaltje en rooster gedurende ca. 20 min totdat de schil een beetje zwart begint te worden. Keer ze tussendoor 2 keer om.Doe ze dan in een plastic zak, bind dicht en laat 10 minuten zweten.
- Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en doe bij het water als het kookt. Kook gaar in 10-15 min.
- Snij de witlof in de lengte doormidden, haal de bittere kern bij de stronk eruit en snij in dunne reepjes.
- Bak intussen de worstjes gaar in een koekenpan of grillpan (gedurende ongeveer 10 min).
- Pel de paprika, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes.
- Stamp de aardappels met een klontje boter en een scheutje room en roer dan de gesneden witlof erdoor. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Meng op het laatst de paprikareepjes en fijngesneden peterselie erdoor.
- Als de worst gaar is leg je die even apart zodat je het aanbaksel in de pan met een klein scheutje water kan los koken tot jus.
- Dien de stamppot op met de worst en een beetje jus.