Witlofstamppot met een kerrie-eitje en peer
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g La Ratte aardappels
- 6 stuk(s) Eieren
- 1 stuk(s) Rode ui
- 5 stuk(s) Witlof
- 1 bakje(s) Zure room
- 2 stuk(s) Peren
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- 2 el Kerriepoeder
- 2 dl Water
- 1 scheutje(s) Melk
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet een pan water op voor de aardappels en een pannetje water voor de eieren.
- 2. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan.
- 3. Boen de aardappels schoon en snij in hapklare stukjes. Kook gaar in circa 15 minuten.
- 4. Snipper de rode ui en snij de knoflook fijn.
- 5. Pel de eieren en halveer.
- 6. Snij het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de bittere harde kern aan de onderkant. Snij in lange dunne reepjes.
- 7. Maak de kerriesaus terwijl de aardappels koken: verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rode ui en de knoflook aan tot de ui zacht begint te worden. Voeg de kerrie toe en bak even mee. Voeg het water toe en roer het door. Breng op smaak met peper en zout. Leg de gehalveerde eieren met de snijkant naar beneden in de saus en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus wat in kan koken.
- 8. Stamp de aardappelen tot een grove puree en roer er de zure room en beetje bij beetje de melk door. Hou warm op een laag vuurtje. Roer vlak voor het serveren de witlof erdoor en verwarm mee.
- 9. Snij de peer in kwarten, verwijder het klokhuis (je kunt de peer schillen, hoeft niet). Leg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de stukken peer ook in de saus en keer ze tussendoor.
- 10. Serveer de stamppot met de eieren, de peer en de saus.
- <br>Let op: elders deze week heb je ook zure room nodig. <br>Tip: als je niet zo van witlof houdt, snij de ringen dan zeer fijn en roerbak de witlof wat langer en dus gaarder. Dan valt die minder op in de ovenschotel!