Witlofschotel met vegan kaas, sojacuisine en walnoten
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram knolselderij
- 800 gram Beemster Valery aardappels
- 6 stuks witlof
- 2 stuks bosui
- 200 ml sojacuisine
- 1 zakje Young Dutch vegan kaas
- 2 stuks little gem
- 80 gram walnoten
In Huis
- olie om te bakken
- naar smaak citroensap (mag uit een flesje)
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 tl witte wijnazijn
- 0.5 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng een laagje gezouten water aan de kook. Schil de knolselderij en snij in stukjes van ca. 1 cm. Was aardappels en snij in stukjes van 1 cm. Kook in ca. 10 minuten gaar. Giet af.
- Verwijder eventueel het hart van de witlof en snij in ringen. Verwarm olie in een wok en roerbak de witlof ca. 5 minuten zachtjes tot ze wat is geslonken.
- Snij de bosui in ringetjes.
- Roer de aardappels, knolselderij, sojacuisine, de helft (!) van de vegan kaas en de helft (!) van de bosui door de witlof en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Doe het geheel in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de vegan kaas erover. Zet ca. 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
- Maak intussen een dressing van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout. Snij de little gem in reepjes en meng vlak voor serveren door de dressing.
- Hak de walnoten grof (zie tip).
- Garneer de witlofschotel met de rest van de bosui en serveer met de walnoten en de little gem als frisse noot erbij.
- Bak de walnoten even in wat olie en zout in een koekenpannetje en hou apart.