Witlofschotel met knolselderij, kaas, ham en bosui
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram knolselderij
- 800 gram Beemster Valery aardappels
- 6 stuks witlof
- 2 stuks bosui
- 240 gram hamblokjes
- 1 bakje crème fraîche
- 150 gram extra belegen kaas geraspt
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl suiker
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng een laagje gezouten water aan de kook. Schil de knolselderij en snij in stukjes van max. 1 cm. Was de aardappels en snij in stukjes van 1 cm. Kook in ca. 10 minuten gaar. Giet af.
- Verwijder eventueel het hart van de witlof en snij in ringen. Verwarm olie in een wok en roerbak de witlof ca. 5 minuten zachtjes tot ze wat is geslonken. Snij de bosui in ringetjes.
- Breng de witlof op smaak met peper en zout, de suiker en een kneepje citroensap. Roer de hamblokjes, de helft (!) van de bosui, aardappels en knolselderij erdoorheen.
- Roer de crème fraîche en de helft (!) van de geraspte kaas door de witlof en aardappels. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het geheel in een ingevette ovenschaal, strooi de rest van de kaas eroverheen. Zet ca. 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
- Garneer de witlofschotel met de rest van de bosui.