Witlofsalade met linzen, grillkaas en hazelnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram wortelpeterselie
- 1 stuks venkel
- 4 stuks witlof
- 1 stuks banaansjalot
- 60 gram hazelnoten
- 2 potjes linzen
- 200 gram Syrische grillkaas (uit NL)
- naar smaak waterkers
In Huis
- olie om te bakken
- citroensap (mag uit een flesje)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl zout
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamicoazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en snij de wortelpeterselie in kleine blokjes. Snij de venkel in plakjes. Meng beide met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten in de oven.
- Snij de sjalot in ringetjes, fruit zachtjes in een grote koekenpan of wok.
- Snij de witlof in ringen. Bak ca. 5 minuten op hoog vuur mee met de ui. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de knoflook-balsamico vinaigrette. Pers de knoflook in een schaaltje en druk het zout (1 tl bij 4p!) er met een lepeltje doorheen. Meng met de olijfolie extra vierge en balsamicoazijn en mosterd en breng op smaak met peper.
- Hak de hazelnoten grof.
- Giet de linzen af en warm even mee met de lof. Zet het vuur uit en meng de dressing er goed doorheen. Meng ook de groenten uit de oven erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel alvast over de borden.
- Veeg de koekenpan schoon. Snij de blokken grillkaas in dunne plakjes of reepjes. Bak in wat olie in enkele minuten om en om bruin. Serveer de salade (direct) met de grillkaas, een plukje waterkers en bestrooi met de hazelnoten.