Witlofsalade met geroosterde appel en yacon
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks appel
- 5 stuks witlof
- 200 gram yacon
- 1 stuks banaansjalot
In Huis
- 2 el olijfolie
- naar smaak peper en zout
- 2 el appelazijn
- 1 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schil de appels en ontdoe van het klokhuis. Snij ze in achten. Beleg de ovenplaat met bakpapier.
- Doe de appels in een schaal en schenk er de plantaardige olie bij. Meng voorzichtig en leg de appel op de ovenplaat. Bestrooi met peper en zout.
- Rooster in het midden van de oven ca. 20 minuten of tot de appel begint te bruinen. Laat afkoelen.
- Snij in de tussentijd het witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Was de yacon en snij met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes en meng met het witlof.
- Maak de dressing. Snipper het sjalotje en doe in een kommetje met de azijn, honing en wat peper en zout.
- Roer tot het zout is opgelost. Schenk er langzaam de olie in een dun straaltje bij terwijl je klopt met een garde.
- Meng vlak voor het serveren de sla met de appel en de dressing.
- Verrijk de salade eventueel met een handje noten en/of blauwaderkaas of brie.