Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Witlofsalade en pasta met oesterzwammensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1307 Witlofsalada

Ingrediënten

In de box

  • 4 stronkjes witlof
  • 2 stuks appel
  • 200 gram oesterzwammen
  • 4 takjes tijm
  • 1 bakje creme fraiche

In Huis

  • 300 gram (vlinder) pasta
  • 0.5 stuks ui
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl suiker
  • om in te bakken olijfolie
  • 50 gram boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op met wat zout en kook de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Bereid de witlofsalade: verwijder eventuele lelijke buitenste blaadjes van het witlof, was de stronkjes en sla ze droog. Snij de stronkjes witlof in de lengte doormidden en verwijder de onderste harde kern. Snij het witlof in de lengte in reepjes.
  3. Snipper de ui en doe met de mayonaise en suiker in een schaal. Verdun zo nodig met enkele eetlepels water tot een dressing. Was de appel en snij hem in vieren. Verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Schep door de mayonaise. Meng het witlof er door en zet koel weg tot gebruik.
  4. Scheur de oesterzwammen in stukken. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg dan de boter toe. Bak hierin de oesterzwammen enkele minuten aan. Snij de knoflook in plakjes en voeg toe; breng op smaak met zout en peper. Schep af en toe om. Bak de oesterzwammen tot ze een beetje bruinen.
  5. Ris de blaadjes tijm van de takjes en schep deze samen met de creme fraiche door de oesterzwammen. Warm nog even door en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  6. Giet de pasta af en roer samen met de parmezaan door de paddenstoelensaus.