Witlof met spekjes en oude kaas uit de oven
Varken, Bijgerecht
- Voorbereiding minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks witlof
- 100 gram spekreepjes
- 100 gram Lutjewinkel oude kaas
- peterselie naar smaak
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de bruine blaadjes van de witlof en snijd een heel dun plakje van de onderkant af.
- Kook de witlofstronkjes ongeveer 10 minuten in een pan met kokend water. Snij de witlof in de lengte doormidden en verwijder eventueel de bittere kern.
- Leg de witlofhelften in een ovenschaal. Verdeel de spekreepjes over de witlofhelften. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en peterselie.
- Rasp de kaas en strooi over de witlofhelften.
- Bak de witlof ongeveer 12-15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is en de spekreepjes knapperig zijn.