Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Witlof-cremesoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Old school gehaktschotel met veel groenten, smeuïge puree en geraspte Fryske kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 5 stronkjes witlof
  • 1 stuks sjalot
  • 200 ml slagroom

In Huis

  • 800 ml water
  • 1 stuks groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • naar smaak suiker
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snij de witlof in stukken van 1 cm, maar hou 1 stronkje (bij 4p) apart voor de garnering. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  3. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de witlof toe en laat deze 10 minuten zachtjes smoren met het deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 30 minuten koken op laag vuur.
  4. Snij intussen het apart gehouden stronkje witlof in zeer fijne ringetjes en leg deze in ijswater tot verder gebruik. Pureer de witlofmassa in een blender en voeg suiker (wij deden 1 el bij 4p) en de slagroom toe.
  5. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de witlofcrèmesoep in (voorverwarmde) kommen en garneer met de witlofringetjes.