Wintersoep met adukibonen en mosterdsla-bloedsinaasappel-pesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stengel(s) Bleekselderij
- 250 g Winterpeen
- 2 stuk(s) Prei
- 2 stuk(s) Uien
- 1 blikje(s) Tomatenblokjes
- 2 blikje(s) Adukibonen
- 50 g Pijnboompitten
- 75 g Mosterdbladsla
- 1 stuk(s) Bloedsinaasappel
- naar smaak Turks brood
In Huis
- 3 teentje(s) Knoflook
- 500 ml Water
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 1 teentje(s) Knoflook voor de pesto
- 50 ml Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
- om te bakken Olie
Recept stappen
- Snij de bleekselderij en de peen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit de groenten, ui en knoflook zachtjes aan. Wanneer de uien glazig zijn, voeg je de tomatenblokjes toe en laat het geheel 15-20 minuten of langer op middelhoog vuur met deksel op de pan zachtjes stoven. Hoe langer, hoe smaakvoller. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer dan de adukibonen erdoor samen met het water en het bouillonblokje. Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep je te dik lijkt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden om het Turks brood straks in te bakken (circa 5 minuten).
- Rooster intussen de pijnboonpitjes in een droge koekenpan. Dit gaat snel, dus let op dat ze niet aanbranden.
- Was de mosterdsla en pureer deze inclusief steeltjes samen met de pijnboompitten,een fijngehakt klein teentje knoflook en de olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout.
- Schil de bloedsinaasappel en snij in 2 of 3 dunne plakken en in kleine blokjes. Meng de sinaasappelblokjes door de pesto en laat het minimaal 15 min marineren. Hierdoor mengen de smaken goed.
- Serveer de soep met de pesto en het Turks brood. De pesto is bedoeld voor in de soep, maar natuurlijk ook heel lekker op het brood!