Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Winterse traybake met runderchipolata en funky yoghurtsaus

Rund

  • Totale tijd minuten
Winterse traybake met runderchipolata en funky yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Doré aardappels
  • 400 gram Oranje bataat
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram aardpeer
  • 1 stuks citroen
  • 15 gram peterselie
  • 1 stuks rode peper
  • 1.5 bakje volle yoghurt
  • 8 stuks runderchipolata

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 teen knoflook in de schil
  • 2 el mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Boen de aardappels schoon en snij in wedges van max(!) 1 cm breed. Schil de bataat en snij in iets dunnere partjes. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij grof. Boen de aardperen schoon en snij in dunne plakjes van ca. 0.5 cm. (Zie tip).
  2. Doe alles samen in een grote mengkom en besprenkel royaal met olie, peper, zout en gedroogde tijm. Knijp het sap van de citroen erbij (gooi de schil niet weg!). Hussel goed om.
  3. Verdeel in een grote ovenschaal en leg de citroenschil erbij. Kneus de knoflook in de schil en leg ertussen. Bak totaal ca. 25 minuten in de oven, maar zet een wekker op 18 minuten, dan gaan de worstjes erbij.
  4. Snij de peterselie en rode peper fijn (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt). Meng door de yoghurt, met de mayonaise, peper en zout.
  5. Bak de worstjes in een koekenpan in wat olie een paar minuten rondom aan. Hussel de groenten als de wekker gaat en leg de worstjes er bovenop. Bak nog ca. 7 minuten.
  6. Haal de gepofte knoflook uit de schil, prak of snij fijn en roer door de yoghurtsaus.
  7. Serveer de traybake en worstjes met de funky yoghurtsaus.
  8. Heb je knolselderij over van het andere gerecht, schil en snij in blokjes. Leg tussen de rest van de ovengroenten.