Winterse traybake met grillkaas en kappertjesdressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Doré aardappels
- 400 gram oranje bataat
- 1 stuks venkel
- 300 gram aardpeer
- 1 stuks citroen
- 4 el kappertjes
- 400 gram Syrische grillkaas (uit NL)
- 2 el peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 teen knoflook in de schil
- 8 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Boen de aardappels schoon en snij in wedges van max(!) 1 cm breed. Schil de bataat en snij in iets dunnere partjes. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij grof. Boen de aardperen schoon en snij in dunne plakjes van ca. 0.5 cm. (Zie tip.)
- Doe alles samen in een grote mengkom en besprenkel royaal met olie, peper, zout en gedroogde tijm. Knijp het sap van de citroen erbij (gooi de schil niet weg!). Hussel goed om.
- Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat in een grote ovenschaal en leg de citroenschil erbij. Kneus de knoflook in de schil en leg ertussen. Bak totaal 20-25 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een koekenpan groot genoeg voor de grillkaas straks. Bak de kappertjes een paar minuten tot ze een beetje openbarsten. Doe in een schaaltje en voeg de olijfolie extra vierge toe.
- Halveer de stukken grillkaas overdwars. Bak ze in de koekenpan om en om bruin.
- Haal intussen de gepofte knoflook uit de schil, prak of snij fijn en roer bij de kappertjesolie. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
- Serveer de traybake met de grillkaas en kappertjesdressing.
- Heb je knolselderij over, schil en snij in blokjes. Leg tussen de rest van de ovengroenten.