Winterse tomaten-bonenstoof met bruschetta en stokâlde Fryske
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 gram knolselderij
- 200 gram, ca. spitskool
- 1 stuks venkel
- 300 gram Doré aardappels
- 200 gram oranje bataat
- 1.5 blikje tomatenstukjes
- 2 potje witte bonen
- 1 stuks Turkse pide bruin
- 4 el volle yoghurt
- 4 el stokâlde Fryske
- 15 gram peterselie
In Huis
- (milde) olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 200 ml water
- 4 el mayonaise
- 1 teen(tje) knoflook voor het brood
- naar smaak olijfolie extra vierge
- 0.25 tl chilivlokjes
Recept stappen
- Verwarm olie in een hapjespan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe.
- Schil de knolselderij en snij in blokjes van max (!) 1 cm. Snij de spitskool in repen. Verwijder loof en kontje van de venkel en snij in plakjes.
- Hak de knoflook fijn, voeg bij de ui, samen met de kerriepoeder, gevolgd door de gesneden groenten. Bak rustig verder.
- Schil de aardappels en bataat en snij in blokjes van max(!) 1 cm. Voeg toe. Schep een paar keer goed om en voeg de tomatenstukjes toe met het water. Voeg de witte bonen toe (incl. aanhangend vocht, daar zit veel eiwit in!). Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes afgedekt koken. Check of er tussentijds nog wat extra water bij moet.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Snij het brood overdwars en klap open. Besprenkel met een beetje (milde) olie, zout en peper en rooster tot het bruin en knapperig is (ca. 5 minuten).
- Meng de mayonaise met de yoghurt en rasp er met een fijne rasp of microplane de kaas bij.
- Snipper de peterselie. Halveer het teen(tje) knoflook en wrijf de broodjes daarmee in. Besprenkel met olijfolie extra vierge en bestrooi met een deel van de peterselie.
- Breng de stoof op smaak met peper en chilivlokjes.
- Serveer de stoof met het brood en de stokâlde kaas-crème. Bestrooi de stoof met de rest van de kaas en peterselie.