Winterse soupe au pistou met ciabatta en pijnboompitten
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 1 blik tomatenstukjes
- 1.5 stuks venkel
- 1.5 stuks prei
- 200 gram conchigliette pasta
- 40 gram pijnboompitten
- 2 plantje basilicum
- 4 stuks ciabatta
- 1 pakje limabonen
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl paprikapoeder
- 1000 ml water
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 teen(tje) knoflook voor de pistou
- 6 el olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm olie in een grote soeppan. Snij de ui in halve ringen. Schil de peen en snij in halve maantjes. Bak een paar minuten. Voeg de tijm, paprikapoeder en tomatenstukjes toe. Dek af en laat zachtjes ca. 10 minuten pruttelen.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel, halveer en snij in parten, 2 à 3 per persoon. Bak de parten in olie om en om in een koekenpan tot ze kleuren. Dek af en laat zachtjes gaar smoren.
- Verwarm de oven voor op 220 graden voor het brood.
- Kerf intussen de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg bij de ui, peen en tomaat. Voeg water en het bouillonbokje toe. Breng aan de kook en doe dan de pasta erbij. Kook ca. 10 minuten tot alles gaar is.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruinen.
- Oogst het basilicumplantje. Maal fijn in het bakje van de staafmixer, samen met een geperst teen(tje) knoflook en de helft van de pijnboompitjes. Doe in een schaaltje en roer de olijfolie extra vierge er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het brood af volgens instructie op de verpakking (ca. 5 minuten).
- Giet de limabonen af en warm mee met de soep.
- Breng de venkel op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Schep de soep op en leg de venkel erop. Serveer het brood en de pistou erbij.