Winterse salade met Roseval aardappeltjes, spruitjes, olijven en veldsla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram spruiten
- 600 gram Roseval aardappelen
- 250 gram pastinaak
- 1 bakje kalamata olijven
- 50 gram veldsla
In Huis
- olie om te bakken
- 80 ml olijfolie extra vierge
- 4 el witte wijnazijn
- 2 el mayo
- 2 tl mosterd
- 1 stuks citroenrasp
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de spruitjes schoon en halveer. Was de aardappeltjes, snij in blokjes van 2 cm. Schil de pastinaak snij in iets kleinere blokjes. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn (zie tip), mayo en mosterd. Rasp de citroen en pers de knoflook erboven. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de olijven in stukjes.
- Doe de olijven, veldsla, en geroosterde groenten in een grote serveerschaal. Meng de dressing er goed doorheen.
- Vervang de witte wijnazijn voor witte balsamicoazijn als je dat in huis hebt.