Winterse puree met tasty chickpeas, ovengroenten en kappertjesdressing
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 pot kikkererwten
- 8 el Italian aged
- 900 gram Doré aardappels
- 400 gram oranje bataat
- 300 gram aardpeer
- 2 stuks venkel
- 4 el kappertjes
- 2 el peterselie
In Huis
- (milde) olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 4 teen knoflook in de schil
- 8 el olijfolie extra vierge
- klont vegan boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Spoel de kikkererwten af en dep droog. Meng met de Italian aged, milde olijfolie, paprikapoeder en wat zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif vast in de oven.
- Schil de aardappels en bataat, snij in stukken en zet op in een laagje water met zout. Kook in ca. 15 minuten afgedekt gaar.
- Boen de aardperen schoon en snij in dunne plakjes van max (!) 0.5 cm. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij grof. Meng met olie, tijm, peper en zout en verdeel over en met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflook in de schil en leg ertussen. Bak totaal ca. 20 minuten.
- Verwarm olie in een kleine koekenpan. Bak de kappertjes een paar minuten tot ze een beetje openbarsten. Doe in een schaaltje en voeg de olijfolie extra vierge toe.
- Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Stamp met een klont veganboter en wat kookvocht en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de groenten uit de oven. Haal de gepofte knoflook uit de schil, prak of snij fijn en roer bij de kappertjes. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
- Serveer de puree met de groenten, kappertjesdressing en tasty chickpeas als topping.