Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Winterse puree met runderchipolata en kappertjesdressing

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Winterse puree met runderchipolata en kappertjesdressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 900 gram Doré aardappels
  • 400 gram oranje bataat
  • 300 gram aardpeer
  • 2 stuks venkel
  • 4 el kappertjes
  • 8 stuks runderchipolata
  • 2 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 teen knoflook in de schil
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappels en bataat, snij in stukken en zet op in een laagje water met zout. Kook in ca. 15 minuten afgedekt gaar.
  3. Boen de aardperen schoon en snij in dunne plakjes van max(!) 0.5 cm. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij grof. Meng met olie, tijm, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflook in de schil en leg ertussen. Bak totaal ca. 20 minuten.
  4. Verwarm olie in een koekenpan groot genoeg voor de worstjes straks. Bak de kappertjes een paar minuten tot ze een beetje openbarsten. Doe in een schaaltje en voeg de olijfolie extra vierge toe.
  5. Bak de worstjes ca. 6 min in een koekenpan in wat olie rondom bruin en gaar.
  6. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Stamp met een klont boter en wat kookvocht en breng op smaak peper en zout.
  7. Haal de groenten uit de oven. Haal de gepofte knoflook uit de schil, prak of snij fijn en roer bij de kappertjes. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
  8. Serveer de puree met de groenten, chipolata en kappertjesdressing.