Winterse pokébowl met oesterzwammen, omeletreepjes en ingelegde radijs
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram zilvervliesrijst
- 400 gram witte bataat
- 300 gram oesterzwammen
- 1 bosje radijs
- 300 gram groene kool
- 8 stuks eieren
- 2 el geroosterd sesamzaad
In Huis
- olie om te bakken
- 6 el witte wijnazijn of rijstazijn
- 1 tl (riet)suiker (als je geen rijstazijn hebt)
- 6 el mayonaise
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 2 el sojasaus
- 2 el water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet de rijst op in iets meer dan een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in ca. 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. vlamverdeler).
- Schrob de bataat schoon, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm. Scheur de oesterzwammen in repen. Doe in een mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
- Doe de witte wijnazijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Heb je rijstazijn, doe die dan in het schaaltje zonder suiker. Schoon de radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn en laat staan tot gebruik. Schep tussentijds om.
- Breng een klein pannetje water met zout aan de kook. Snij de groene kool in dunne sliertjes. Kook de groene kool gaar in ca. 5 minuten. Giet af.
- Verwarm olie in een grote koekenpan. Kluts de eieren met een beetje olie, zout en peper en bak per persoon een dunne omelet. Rol op en snij in reepjes.
- Maak de dressing: meng de mayonaise (zie tip), citroensap, sojasaus en het water.
- Giet de azijn van de radijsjes bij de rijst en meng goed. Maak voor ieder een bowl met rijst, groenten en de omelet. Besprenkel royaal met de saus en sesamzaadjes.
- Je kan een deel van de mayo door yoghurt vervangen als je dat in huis hebt. Voeg in dat geval geen water toe, want het zal dun genoeg zijn.