Winterse pokébowl met ingemaakte koolrabi, geroosterde bataat, boerenkool, regenboogpeen en omeletreepjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram bataat
- 200 gram koolrabi
- 200 gram regenboogpeen
- 6 stuks eieren
- 100 gram boerenkool
- 150 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
In Huis
- 240 gram (volkoren) basmatirijst
- 6 el witte wijnazijn
- 1 tl (riet)suiker (alleen als je geen rijstazijn hebt)
- olijfolie om te bakken
- 8 el mayonaise
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 2 el sojasaus
- 2 el water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet 60 gram volkoren basmatirijst pp op in 120 ml gezouten water pp. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes 25-30 minuten koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
- Verwarm de azijn in een pannetje en los daarin de suiker op. Zet even weg. Heb je mirin of rijstazijn, dan kan je deze stap overslaan.
- Schrob de bataat goed of schil ‘m. Snij in friet formaat. Doe in mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif gedurende ca. 20-25 minuten in de oven.
- Zet de waterkoker aan voor de boerenkool.
- Schil de koolrabi, snij in kwarten en dan in dunne plakjes. Voeg bij de gezoete azijn (of rijstazijn of mirin).
- Halveer en schil de peen en blijf dan schillen zodat je linten krijgt.
- Maak de dressing: meng de mayonaise, citroensap, sojasaus en het water (heb je een hele zoute sojasaus, begin dan met iets minder).
- Kluts de eieren met een kleine beetje olie, zout en peper en bak een dunne omelet (2 stuks bij 4p). Rol op en snij in reepjes.
- Giet de koolrabi af. Giet het hete water over de boerenkool zodat het wat zachter wordt.
- Haal de blaadjes van de Nieuw-Zeelandse spinazie.
- Maak de bowls met rijst, koolrabi, boerenkool, peen, NZ spinazie, bataat en omelet. Bedruip royaal met de saus.
- Strooi er wat witte en/of zwarte sesamzaadjes over als je dat in huis hebt.