Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Winterse pokébowl met gerookte kip, zilvervliesrijst en ingelegde radijs

Kip

  • Totale tijd minuten
Winterse pokébowl met gerookte kip, zilvervliesrijst en ingelegde radijs | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram witte bataat
  • 1 bosje radijs
  • 300 gram groene kool
  • 320 gram gerookte kippendijreepjes
  • 2 el geroosterd sesamzaad

In Huis

  • olie om te bakken
  • 6 el witte wijnazijn of rijstazijn
  • 1 tl (riet)suiker (als je geen rijstazijn hebt)
  • 6 el mayonaise
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Zet de rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook in 20-25 minuten gaar en droog (liefst m.b.v. een vlamverdeler).
  3. Schrob de witte bataat schoon, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca 1 cm. Doe in een mengkom en meng met olie, peper en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
  4. Doe de witte wijnazijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Heb je rijstazijn, doe die dan in het schaaltje zonder suiker. Schoon de radijsjes en snij in plakjes. Voeg bij de azijn en laat staan tot gebruik. Schep tussentijds om.
  5. Breng een klein pannetje water met zout aan de kook. Snij de groene kool in dunne sliertjes. Kook de groene kool gaar in ca. 5 minuten. Giet af.
  6. Verwarm de gerookte kippendijreepjes (ze zijn gaar!) in een koekenpan in wat olie.
  7. Maak de dressing: meng de mayonaise (zie tip), citroensap, sojasaus en het water.
  8. Schep de radijsjesazijn bij de rijst en meng goed. Maak voor ieder een bowl met rijst, groenten en kip. Besprenkel royaal met de saus en sesamzaadjes.
  9. Je kan een deel van de mayo door yoghurt vervangen als je dat in huis hebt. Laat dan het water weg zodat het niet te dun wordt.