Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Winterse groente ovenschotel met noten-kaas crumble

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Winterse groente ovenschotel met noten-kaas crumble | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 300 gram Murasaki bataat (wit met paarse schil)
  • 2 stuks venkel
  • 200 gram groene kool
  • 150 gram belegen kaas
  • 200 gram gemengde noten
  • 2 pot witte bonen
  • 0.5 stuks kropsla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teen knoflook
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gram boter (koud!)
  • naar smaak simpele vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Snij de sjalot in dunne halve ringen. Fruit zachtjes(!) in wat olie in een ruime (afdekbare) wok of hapjespan. Bestrooi met zout en het kerriepoeder en bak zachtjes verder. Schil de bataat en snij in halve maantjes van ca. 0,5 cm dik. Hak de knoflook fijn. Voeg samen bij de sjalot en bak rustig verder.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in grove repen. Bak mee met de rest.
  4. Snij de groene kool in dunne reepjes en voeg toe. Roerbak een minuutje mee, voeg ca. 100 ml water (bij 4p) toe en kruimel het halve (bij 4p) bouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 8 minuten afgedekt smoren tot beetgaar.
  5. Rasp de kaas. Hak de gemengde noten grof in de hakmolen of met een groot mes. Doe in een mengkom, voeg het paprikapoeder toe. Snij de boter in kleine blokjes en kneed met de kaas door de noten tot je een crumble hebt.
  6. Check of de bataat, venkel en groene kool beetgaar zijn en roer de bonen (incl. vocht) erdoor. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal en verdeel de crumble erover.
  7. Zet 10 - 12 minuten in de oven of tot dat de crumble mooi bruin is.
  8. Maak intussen een simpele groene salade met vinaigrette naar smaak, bijv. bij 4p 3 el olie, 1 el azijn, 0,5 el mosterd en peper en zout.
  9. Serveer de schotel met de frisse salade erbij.