Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Knolraap
- 300 g Peen
- 1 stuk(s) Rode ui
- 4 stengel(s) Bleekselderij
- 2 tl Sinaasappelrasp
- 5 takje(s) Tijm (geriste)
- 200 g Bulgur
- 2 blikje(s) Zwarte bonen
- 150 g Feta
- 4 el Sinaasappelsap
In Huis
- 700 ml Water
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 4 el Olijfolie
- 1 tl Kaneelpoeder
- 2 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet een pan op met het water en het bouillonblokje.
- 2. Schil de knolraap (ook wel meiraap genoemd), snij doormidden en dan met behulp van een groot scherp mes of mandoline in zo dun mogelijke plakjes. Schil de peen, halveer of snij in vieren en snij in de lengte in dunne plakjes.
- 3. Meng de groenten in een kom met de helft van de olijfolie en voeg peper en zout toe. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de plakjes peen en knolraap 5 - 6 minuten. Verdeel het in porties zodat de groenten echt kunnen grillen.
- 4. Snipper ondertussen de rode ui. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Was de handsinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
- 5. Hak de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
- 6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de rode ui en bleekselderij met de tijm en sinaasappelrasp (2 tl bij 4p, of meer naar smaak) 2 minuten op matig vuur. Voeg de kaneel, knoflook en bulgur toe en bak 1 minuut. Schenk zoveel bouillon over de bulgur dat er 1 cm boven staat. Kook afgedekt in 7-9 minuten zachtjes gaar.
- 7. Giet de bonen af en voeg in de laatste minuut bij de bulgur om mee te warmen. Giet het geheel af indien nodig en roer los met een vork en een paar druppels olijfolie.
- 8. Verkruimel ondertussen de feta en snij de gegrilde groenten indien gewenst in kleinere stukjes. Meng de bulgur met de groenten. Voeg de helft van de feta, de sinaasappelsap (4 el bij 4p) en peper en zout naar smaak toe.
- 9. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.