Wintergroenten uit de oven met rundervink en uienpuree
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g waspeen
- 200 g pastinaak
- 500 g chioggia bieten
- 2 stuk(s) rode ui
- 1000 g aardappelen kruimig
- 4 stuk(s) rundervink
- om te bakken olijfolie
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 ml melk
- 100 g boter
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de waspeen en de pastinaak met een dunschiller. Halveer de waspeen in de lengte en snij het in plakjes van ½ cm. Snij de pastinaak in de lengte in wiggen. Doe de waspeen en de pastinaak in een kom. Giet er wat olijfolie over en knijp het teentje knoflook er over uit. Bestrooi met peper en zout en meng het goed. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat of in een grote ovenschaal.
- Snij de chioggia bieten in hapklare wiggen. Doe dan de bieten in de kom en schenk er wat olijfolie over. Bestrooi met peper en zout en leg het naast de andere groenten op de ovenplaat. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar en een beetje bruin.
- Maak de aardappelpuree terwijl de groenten garen. Kook de aardappels 25 minuten gaar in een pan water met zout. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met 50 g boter en melk tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
- Bak de ui aan in wat olie en meng door de aardappelpuree.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de rundervinken om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, gaar het vlees in ca. 12 minuten en draai ze regelmatig om. Haal de rundervinken uit het braadvet. Draai het vuur hoog en voeg 100 ml water toe. Laat het uitbruisen en leg de rundervinken terug in de jus en serveer met de puree en de groenten.