Wilde merguez met tomaatjes en roodlof uit de oven en smeuïge puree met spinazie
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Frieslander kruimige aardappelen
- 1 stuks banaansjalot
- 4 stronkjes roodlof
- 500 gram cherrytomaatjes
- 4 stuks merquezworstjes (kip/hert)
- 200 gram spinazie
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 120 ml olijfolie (mild)
- 1 kneepje citroensap (uit een flesje)
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Snij de sjalot in partjes. Verwijder het kontje van de roodlof en snij in kwarten. Laat het hart zitten. Leg in een grote ovenschaal, samen met de tomaatjes en de knoflook (geschild en gekneusd). Giet de milde olijfolie eroverheen en een kneepje citroensap. Bestrooi met gedroogde oregano, gedroogde tijm en zout en peper uit de molen. Hussel een beetje om zodat alles bedekt is. Bak het geheel ongeveer 25 minuten in de oven, tot de olie bubbelt en de roodlof gaar is. (NB. De laatste 10 minuten leg je de worstjes er nog bij).
- Bak de merguezworstjes in wat olie rondom bruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar. Leg ze de laatste 10 minuten op de groenten in de oven.
- Giet de aardappels af (bewaar een kommetje kookvocht!) en stamp ze fijn. Gebruik lekker veel kookvocht om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Zet de puree op een laag vuurtje en roer de spinazie erdoor tot het wat geslonken is. Serveer bij de ovenschotel.
- Een schepje olie uit de ovenschotel is heerlijk over de puree heen!