Wentelteefjes met bosbessen compote
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram bosbessen
- 8 sneetjes volkoren zadenbrood
In Huis
- 1 el suiker
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 2 el water
- 2 tl maïzena
- 150 ml melk
- 2 stuks ei
- 100 gram suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- boter om te bakken
Recept stappen
- Kook in een pannetje de bosbessen, suiker, het citroensap en de helft van het water tot de bosbessen zijn geknapt. Roer regelmatig door.
- Meng in een kommetje de maïzena en de andere helft van het water tot een glad mengel en voeg al roerend aan de bosbessen compote toe. Draai het vuur uit en laat volledig afkoelen.
- Klop in een mengkom de melk, het ei, 3/4de van de suiker, de helft van de kaneel en een snufje zout tot een beslag. Mix in een ander kommetje de overgebleven suiker en kaneel tot kaneelsuiker en zet even weg.
- Laat de sneetjes brood even weken in het bakje met het beslag.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de wentelteefjes aan beide kanten bruin. Zodra je ze uit de pan haalt, bestrooi ze dan nog een beetje met de kaneelsuiker.
- Serveer met de bosbessen compote.
- Dit recept doet het heel goed met oude sneetjes brood!