Waterkersstamppot met Âlde Fryske kaas en romige paddenstoelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Agria aardappelen
- 1 stuks ui
- 300 gram pastinaak
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 80 gram waterkers
- 3 el peterselie
- 120 gram Alde Fryske kaas
- 120 ml havercuisine
In Huis
- boter om te bakken
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Verhit boter en olie in een koekenpan. Snipper en fruit de ui glazig. Schil en snij de knolselderij in kleine blokjes (0,5 cm), voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg met het paprikapoeder toe, bak zachtjes mee.
- Snij de kastanjechampignons in vieren en verwijder het kruimige kluitje van de bundelzwam. Voeg bij de ui en bak nog een paar minuten mee op hoog vuur.
- Verwijder alleen echt dikke stelen van de waterkers, hak grof. Hak de peterselie fijn. Snij de kaas in hele kleine blokjes.
- Voeg de havercuisine bij de paddenstoelen en warm even mee. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.
- Giet de aardappel af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp fijn en voeg vocht en/of boter toe tot de gewenste smeuïgheid. Roer de waterkers en blokjes kaas erdoor en laat op een laag vuurtje wat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de puree met de romige paddenstoelen.