Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Waterkersstampot met een zachtgekookt eitje en kruidenzout

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 800 g aardappelen
  • 8 stuk(s) eieren
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 zakje(s) waterkers

In Huis

  • 1 el zeezout
  • 1 el citroenrasp
  • 1 klontje(s) boter
  • 100 ml melk (warm)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout. Kook de eieren halfzacht. Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren 5-6 minuten.
  2. Maak het kruidenzout door het zeezout, citroenrasp en de bladpeterselie goed te mengen.
  3. Was de waterkers en verwijder de stelen. Dit laatste is belangrijk, want de stelen worden draderig in de aardappelpuree. Giet de aardappelen af en stamp ze met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de boter en beetje bij beetje de warme melk toe totdat een smeuïge puree ontstaat. Roer met een houten lepel de waterkers erdoor.
  4. Serveer met de eieren en het kruidenzout.