Waterkersstampot met een zachtgekookt eitje en kruidenzout
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g aardappelen
- 8 stuk(s) eieren
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 2 zakje(s) waterkers
In Huis
- 1 el zeezout
- 1 el citroenrasp
- 1 klontje(s) boter
- 100 ml melk (warm)
Recept stappen
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout. Kook de eieren halfzacht. Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren 5-6 minuten.
- Maak het kruidenzout door het zeezout, citroenrasp en de bladpeterselie goed te mengen.
- Was de waterkers en verwijder de stelen. Dit laatste is belangrijk, want de stelen worden draderig in de aardappelpuree. Giet de aardappelen af en stamp ze met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de boter en beetje bij beetje de warme melk toe totdat een smeuïge puree ontstaat. Roer met een houten lepel de waterkers erdoor.
- Serveer met de eieren en het kruidenzout.